SE Ranking Review: de 5 interessantste functionaliteiten op een rijtje

Of je nu een blogger, SEO specialist of zaakvoerder bent van een eenmanszaak: als je het verkeer via de organische zoekresultaten naar omhoog wilt krikken, heb je een tool nodig die je daarmee kan helpen. SE Ranking is er zo eentje. In onderstaande blog bespreken we de 5 meest interessante functionaliteiten.

Wat is SE Ranking?

SE Ranking is een betaalbare en gebruiksvriendelijke SEO tool die voor elke website-eigenaar een meerwaarde kan betekenen. Hoewel de focus vooral ligt op het meten van zoekwoordposities, heb je met SE Ranking nog meer inzichtrijke functionaliteiten ter beschikking waarmee je de organische prestaties van je website meet.

SE Ranking: 5 voornaamste functies

Om jou een goed beeld te schetsen van de mogelijkheden van SE Ranking, heb ik hieronder de belangrijkste functionaliteiten voor je toegelicht:

1. Rankings

‘Rankings’ is meteen de handigste functionaliteit in het rijtje. Hiermee meet je de posities van zoekwoorden in Google, Yahoo of Bing. Je voegt heel eenvoudig zoekwoorden en vervolgens volgt SE Ranking de posities van deze zoekwoorden elke dag op. Je ziet meteen op welke positie het zoekwoord staat, met welke URL het zoekwoord gekoppeld is en of er een daling of stijging is tegenover de vorige periode.

Je hebt in het ‘Rankings dashboard’ de mogelijkheid om zoekwoorden te taggen of te groeperen om het overzicht te bewaren. Daarnaast kan je ook meteen alle zoekwoorden filteren in de top 3, 5, 10 enzoverder.

2. Analytics & verkeer

Vind je het vervelend om steeds Google Analytics en Google Search Console door elkaar te gebruiken? Dan is de ‘Analytics & verkeer functionaliteit bijzonder handig. Zo zie je in het Analytics dashboard in één oogopslag de meest belangrijke metrics in Google Analytics samengevat in enkele mooie grafieken. Denk maar aan het aantal sessies, de gemiddelde sessieduur, het aantal doelen die verwezenlijkt zijn, de best presterende verkeerskanalen enzoverder.

Anderzijds heb je ook een gelijkaardig dashboard voor data uit Google Search Console en zie je in het luik ‘Snippets’ hoe jouw zoekresultaten worden getoond in Google. Zo zie je bijvoorbeeld meteen of jouw schema markup voor FAQs en Reviews worden getoond of niet.

3. Mijn concurrenten

Wat je zelf doet, doe je meestal beter. Maar dat betekent niet dat je niet mag gluren bij je concurrenten. Je hoeft het niet altijd zelf het wiel opnieuw uit te vinden. Daarom kan je bij ‘Mijn Concurrenten de posities van 5 concurrenten opvolgen. SE Ranking zal hierbij dezelfde regio’s en zoekmachines analyseren als jouw website.

In de module ‘SERP Concurrenten’ zie je in één oogopslag de top 100 websites die scoren op een zoekwoord die jij zelf meet binnen ‘Rankings’ en in de module ‘Zichtbaarheidspercentage zie je op basis van de door jou toegevoegde zoekwoorden hoe jij ten opzichte van je concurrenten scoort qua zichtbaarheid.

4. Zoekwoord onderzoek

Om goed te scoren in een zoekmachine is het belangrijk dat je pagina’s optimaliseert met zoekwoorden. Met SE Ranking heb je natuurlijk ook de mogelijkheid om een zoekwoorden onderzoek te doen. Vul een zoekterm in en je ziet meteen het gemiddeld maandelijkse zoekvolume, de gemiddelde kosten per klik als je op de term wil adverteren én honderden suggesties die passen bij jouw gekozen zoekwoord.

5. Website Audit

De ‘Website Audit module is nog zo’n favoriet van mij. Van zodra je jouw website toevoegt bij ‘Rankings’, voert SE Ranking een audit uit van je website. En dat doet SE Ranking bijzonder gedetailleerd. Aan de hand van deze audit heb je meteen inzicht welke problemen meer aandacht vragen en waar je jouw marketeer of developer voor moet inschakelen.

Zo zie je in de module ‘Probleem rapport in één oogopslag welke fouten, notities en waarschuwingen SE Ranking heeft ontdekt op jouw website. SE Ranking geeft hierbij een omschrijving van elk fout, notitie of waarschuwing een beschrijving weer zodat jij meteen weet waarover het gaat en welke impact het heeft op jouw website. In de module ‘Gevonden bronnen zie je welke afbeeldingen er zichtbaar zijn op je website en in de module ‘Gevonden links welke pagina’s naar elkaar linken en welke externe links er naar andere websites gevonden werden.

All-in-One SEO Toolbox

Behalve de modules die ik hierboven heb opgesomd, biedt SE Ranking meer dan 30 andere modules aan waarmee je bijvoorbeeld jouw sociale media kanalen analyseert, backlinks naar jouw website ontdekt en je eigen content optimaliseert. Handige tools dus voor elke website-eigenaar!

5/5 - (6 votes)

Leave a Comment