De beste SEO tools voor het optimaliseren van je website

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is een van de dingen die je moet beheersen bij het runnen van een website. De manier waarop Google en andere zoekmachines die website rangschikken, verandert voortdurend. Dit betekent dat je op de hoogte moet blijven van de laatste SEO-ontwikkelingen als je de concurrentie wilt overtreffen. Het goede nieuws is dat er tal van uitstekende tools zijn die die kunt gebruiken om die aanwezigheid in de zoekmachine te vergroten en de gegevens te krijgen die die nodig hebt om die positie te verbeteren. Hieronder vind je hier een paar goede voorbeelden van!

Semrush

Semrush is een SEO tool voor trefwoordonderzoek waarmee je gegevens kunt krijgen over hoeveel mensen op zoek zijn naar specifieke termen. Bovendien biedt het je ook informatie over vergelijkbare zoekwoorden, gerelateerde advertenties, productvermeldingen en nog veel meer. Naast dat het een uitstekende tool voor zoekwoorden is, kan Semrush ook nog eens veel informatie bieden over de strategieën van je concurrenten. Het kan je bijvoorbeeld vertellen hoeveel verkeer ze krijgen, hoeveel daarvan afkomstig is van betaalde advertenties en wat hun backlinks zijn. Wil je bijvoorbeeld weten hoeveel mensen naar goedkoopste sim only zoeken? Ook dan kun je Semrush gebruiken!

DreamHost SEO Toolkit

Wil je meer bezoekers trekken zonder je budget te verspillen aan tools op ondernemingsniveau of een particuliere aannemer? Als je een DreamHost-klant bent, kun je profiteren van SEO Toolkit en je eigen SEO-professional worden. Met meer dan 100 geautomatiseerde controles en verificaties, begint SEO Toolkit met het controleren van je site om mogelijke problemen te vinden. Vervolgens maakt het een persoonlijk SEO-plan met een checklist van eenvoudige taken die je kunt uitvoeren om verbeteringen in de ranking te zien. SEO Toolkit analyseert bijvoorbeeld de pagina’s van je site en geeft gerichte aanbevelingen over waar zoekwoorden moeten worden geplaatst om je inhoud te optimaliseren. 

seo tools

Google Search Console

Google Search Console is een verzameling diensten die je kunt gebruiken om erachter te komen hoe Google je website bekijkt. Deze service biedt je een breed scala aan gratis SEO-tools, die veel verschillende aspecten van optimalisatie omvatten. Met Google Search Console kun je bijvoorbeeld eventuele crawlfouten op je website bekijken, zodat je deze meteen kunt corrigeren. Het kan ook aangeven wanneer je site wordt aangetast door malware, welke zoekwoordzinnen mensen gebruiken om je site te vinden, de backlinks die je hebt ontvangen en meer. 

Linkody

Bij Linkody draait alles om backlinks. Met deze tool kun je achterhalen wie naar je website linkt, welke zoekwoorden ze gebruiken en zelfs links die je niet leuk vindt ‘afwijzen’. Die laatste functie kan handig zijn als je denkt dat iemand als spam naar je website linkt, omdat je niet wilt dat zoekmachines denken dat je het systeem probeert te misbruiken. Hoewel de belangrijkste attractie hier de backlink-rapporten zijn, biedt Linkody ook een paar opmerkelijke extra’s. Het biedt je bijvoorbeeld de mogelijkheid om rapporten te genereren die je naar klanten kunt sturen, de sociale delen van je site te controleren en verbinding te maken met Google Analytics. 

5/5 - (5 votes)

Leave a Comment