Wat is het verschil tussen een MQL en een SQL?

MQL en SQL zijn afkortingen die gebruikt worden in de wereld van marketing. MQL staat voor Marketing Qualified Lead, terwijl SQL staat voor Sales Qualified Lead. Beide termen zijn belangrijk voor bedrijven die hun marketing- en verkoopstrategie willen verbeteren.

Wat is een MQL?

Een MQL is een prospect die aan bepaalde criteria voldoet en daarom als een warm prospect wordt beschouwd. Dit betekent dat ze interesse hebben getoond in het product of de dienst van het bedrijf en dat ze waarschijnlijk bereid zijn om verder te onderzoeken wat het bedrijf te bieden heeft.

Wat is een SQL?

Een SQL is een prospect die na verdere interactie met het bedrijf nog steeds geïnteresseerd is en klaar is om een aankoop te doen. Dit betekent dat ze een hogere intentie hebben om te kopen dan MQL’s en dat ze waarschijnlijk een goede klant zijn voor het bedrijf.

Wat is het verschil tussen een MQL en een SQL?

Om de verschillen tussen MQL’s en SQL’s te begrijpen, is het belangrijk om te weten hoe bedrijven hun marketing- en verkoopstrategieën aanpakken. Meestal beginnen bedrijven met het genereren van leads door middel van verschillende marketingkanalen, zoals sociale media, e-mailmarketing, content marketing en zoekmachineoptimalisatie. Dit zijn kanalen die vaak ingezet worden voor demand generation of inbound marketing.

Dit levert een grote hoeveelheid leads op, maar niet alle leads zijn even waardevol voor het bedrijf. Sommige leads zijn misschien niet geïnteresseerd in het product of de dienst van het bedrijf, terwijl anderen misschien wel geïnteresseerd zijn, maar nog niet klaar zijn om te kopen.

Om de meest waardevolle leads te identificeren, gebruiken bedrijven vaak leadscoring. Dit is een proces waarbij elke lead een score krijgt op basis van hun interesse en intentie om te kopen. MQL’s zijn dus leads die interesse hebben getoond in het product of de dienst van het bedrijf en die waarschijnlijk bereid zijn om verder te onderzoeken wat het bedrijf te bieden heeft. Dit betekent dat ze een hogere waarschijnlijkheid hebben om te converteren tot een klant dan andere leads.

Een MQL wordt een SQL wanneer na verdere interactie met het bedrijf de lead nog steeds geïnteresseerd is en klaar is om een aankoop te doen. Dit betekent dat ze een hogere intentie hebben om te kopen dan MQL’s en dat ze waarschijnlijk een goede klant zijn voor het bedrijf.

Eenmaal de MQL voldoende gevoed geweest is door de marketingafdeling, zijn ze koop klaar en worden ze doorgestuurd naar het salesteam.

5 voorbeelden van een MQL

  1. Een prospect die na het bezoeken van de website van het bedrijf een formulier heeft ingevuld om meer informatie te ontvangen over het product of de dienst.
  2. Een prospect die na het lezen van een blogbericht op de website van het bedrijf een reactie heeft achtergelaten met vragen over het product of de dienst.
  3. Een prospect die na het volgen van het bedrijf op sociale media een bericht heeft geplaatst met vragen over het product of de dienst.
  4. Een prospect die na het lezen van een artikel over het bedrijf in een vakblad een e-mail stuurt met vragen over het product of de dienst.
  5. Een prospect die na het bekijken van een video over het bedrijf op YouTube een reactie achterlaat met vragen over het product of de dienst.

5 Voorbeelden van een SQL

  1. Een prospect die na verdere interactie met het bedrijf nog steeds geïnteresseerd is in het product of de dienst en bereid is om een aankoop te doen.
  2. Een prospect die na het lezen van informatieve blogberichten op de website van het bedrijf nog steeds geïnteresseerd is en bereid is om een afspraak te maken met een verkoper om verdere vragen te stellen.
  3. Een prospect die na het ontvangen van een aanbieding per e-mail nog steeds geïnteresseerd is en bereid is om een aankoop te doen via de online winkel van het bedrijf.
  4. Een prospect die na het bezoeken van een beurs waar het bedrijf aanwezig was nog steeds geïnteresseerd is en bereid is om een afspraak te maken met een verkoper om verdere vragen te stellen.
  5. Een prospect die na het ontvangen van een persoonlijke uitnodiging voor een evenement van het bedrijf nog steeds geïnteresseerd is en bereid is om deel te nemen en verdere informatie te ontvangen over het product of de dienst.
5/5 - (4 votes)

Leave a Comment