Social media content planning

gratis social media content planning

Geef je Social Media strategie een boost met deze content planning

✔️ Maandplanning
✔️ Weekplanning
✔️ Lijst met handige tools

Aanvullende informatie over deze content planning

Waarom een Google Sheets document?

Ik heb voor een content planning op Google Drive gekozen omdat je hierdoor de mogelijkheid hebt om eenvoudig samen te werken met meerdere collega’s. In het verleden werkte ik vaak op internationale marketingafdelingen waarbij meerdere personen verantwoordelijk waren voor het aanmaken van (lokale) content.

Hoe ik de file gebruik

In het maandoverzicht zet ik per dag het topic van de post(s) en geef ik aan voor welk merk of kanaal dit is (door met kleurcodes te werken). Het weekoverzicht gebruik ik om alle posts klaar te zetten. Eens een post de status “Ready” heeft, dan plan ik het bericht in met behulp van een social media monitoring tool.