Het belang van een goede online zichtbaarheid

Heb je zelf een bedrijf of werk je voor een bedrijf, dan is het belangrijk dat dit bedrijf ook online zichtbaar is. Dit kan door bijvoorbeeld een website of door de inzet van social media. De kans dat je dit al met enige regelmaat hebt gehoord, die is natuurlijk vrij groot. Toch is het wel zaak om hier serieus iets mee te doen. Niet alleen is het belangrijk om je naamsbekendheid te vergroten, maar zorgt het simpelweg ook voor een hoop meer omzet. Je kunt je namelijk wel voorstellen wat er gebeurt op het moment dat steeds meer mensen je website of bedrijf weten te vinden. Omdat nog niet iedereen direct overtuigd is van het belang van een goede online zichtbaarheid, hebben we een aantal serieuze redenen voor je op een rijtje gezet, waarvan we zeker weten dat ze je aan het denken doen zetten.

Wat houd online zichtbaarheid in?

Wanneer we spreken over online zichtbaarheid, dan wil niets meer zeggen dan dat jouw online kanalen zichtbaar zijn op het internet, bijvoorbeeld in de zoekmachine van Google. Dit zorgt ervoor dat je online bezoekers aantrekt, of dat je online verkeer genereert naar jouw kanalen. Stel jezelf maar eens de vraag: “Hoe zorg ik ervoor dat gebruikers op mijn website terechtkomen?”. Eén van de antwoorden op deze vraag is: “De website moet vindbaar zijn voor mijn doelgroep”. Dit kun je op verschillende manieren doen. Zo kun je social media inzetten, maar kun je ook aan de slag gaat met de zoekmachines, zoals met name Google. Dit zorgt ervoor dat er mensen organisch naar je website komen en je dit dus geen geld kost aan advertenties.

Wat houd organisch in?

Op het moment dat we spreken van organisch verkeer, dan is dit verkeer wat door middel van het zoeken naar een bepaald woord of bepaalde zin terecht komt op jouw resultaat. Om ervoor te zorgen dat ze ook daadwerkelijk doorklikken, is het dus belangrijk ervoor te zorgen dat je op z’n minst op de 1e pagina van Google staat. Je kunt je namelijk wel voorstellen, dat wanneer je online je contract voor energie vergelijken wilt, je niet naar de tweede en al helemaal niet derde pagina gaat om te kijken welke resultaten daar staan. Belangrijk is dus om zoveel mogelijk bezoekers naar je website te trekken, zonder dat je hiervoor advertenties inzet.

De belangen van een goede zichtbaarheid

De voornaamste reden is natuurlijk om ervoor te zorgen dat meer mensen je bedrijf of website weten te vinden. Dit heeft als uiteindelijke doel om te zorgen voor een verhoogde omzet. Hoe meer mensen naar je website komen, des te groter de kans op eventuele converterende bezoekers. Het is daarom dus ook belangrijk om al direct vanaf het begin te werken aan je online zichtbaarheid en zo online te groeien. Doe je dit namelijk niet, dan zal je in de loop van de tijd achter de feiten aanlopen en loop je dus het risico dat de concurrentie je voorbij streeft. Door direct van start te gaan, zorg je ervoor dat dit niet gebeurt en kun je zelf de concurrentie voorblijven.

5/5 - (5 votes)

Leave a Comment