Pinterest afmetingen 2024 voor profielfoto, pins en borden

Pinterest kan een zeer dankbaar tool of kanaal zijn om referral traffic naar je website te sturen. Dit komt omdat 90% van de Pinterest pagina’s externe links bevatten. Het is dan ook zeer belangrijk om je Pinterest pagina op regelmatige basis te optimaliseren. De juiste Pinterest afmetingen voor je afbeeldingen spelen daarin een belangrijke rol. In dit artikel overloop ik samen met jou welke afmetingen je moet gebruiken voor je profielfoto, je Pins en je borden.

Afmetingen profielfoto

De meest gebruikelijke Pinterest afmetingen voor je profielfoto zijn 165 x 165 pixels.
  • 165 x 165 pixels
  • De profielfoto mag maximaal 10 MB zijn
  • Ondersteunde formaten: JPG en PNG

Wanneer je een Pinterest account aanmaakt, kan je ervoor kiezen om dit via je Facebook, Twitter of emailaccount te doen. Als je kiest voor Facebook of Twitter, dan zal Pinterest je profielfoto overnemen van dat social media kanaal.

Kies je voor email, dan kan je gewoon een foto opladen om te gebruiken als profielfoto. Achteraf kun je deze ook nog wijzigen als je voor Facebook of Twitter gekozen hebt, no worries.

Net zoals bij andere social media platformen is een goede profielfoto zeker belangrijk. Maak je een pagina aan voor je bedrijf, ga dan voor je logo of een ander, zeer herkenbaar beeld.

Afmetingen voor Pins

Afmetingen voor Pins op Pinterest.
  • 236 pixels is maximum breedte op de startpagina en op een bord
  • 600 pixels is de maximum breedte voor een pin die geopend is
  • 2:3 tot 1:3.5 is de aanbevolen ratio voor Pins

Op Pinterest draait alles rond Pins. Deze pins hebben op de startpagina en op boards, een maximale breedte van 236 pixels. Er is geen limiet op de hoogte (Pinterest zal dit echter wel schalen, zodat de afbeelding in proportie blijft).

Afmetingen omslagfoto voor borden

Dit zijn de afmetingen voor je Pinterest bord of board.
  • 222 x 150 pixels voor de grote omslagfoto
  • 55 x 55 pixels voor de kleine omslagfoto’s

Het is belangrijk dat je de juiste afmetingen gebruikt voor de omslagfoto van je borden. Voor de grote omslagfoto gebruik je best een afbeelding van 222 x 150 pixels, voor de kleine omslagfoto’s gebruik je best 55 x 55 pixels als maat.

Wil je groeien op Pinterest? Dan moet je aantrekkelijke boards maken. Het is van cruciaal belang dat je een mooie foto kiest die past bij je doelpubliek. Daarnaast moet je er ook voor zorgen dat de afbeelding relevant is voor dat specifieke bord.

Afmetingen andere social media kanalen

Nog op zoek naar andere afmetingen voor social media kanalen? Bekijk dan zeker eens onderstaande gidsen:

Nog vragen of opmerkingen?

Niet 100% de Pinterest afmetingen gevonden die je zocht? Vraag dan hieronder naar gericht advies. We helpen je graag verder.

5/5 - (2 votes)

Leave a Comment