LinkedIn banner formaten en afmetingen

De afmetingen voor een LinkedIn-banner zijn 1584 x 396 pixels en het bestand mag maximaal 8 MB zijn. Als je je banner uploadt, kijk dan ook even op de mobiele app. Door overlapping van de profielfoto met de banner kunnen soms woorden wegvallen.

  • Formaat LinkedIn banner: 1584 x 396 px

Waar vind je afbeeldingen voor je LinkedIn-banner?

Op zoek naar de perfecte afbeelding voor je LinkedIn cover? Hier zijn enkele suggesties:

  • Eigen foto’s: een eigen foto is de makkelijkste en meest persoonlijke keuze. Je hoeft geen fotograaf of ontwerper te zijn, zorg gewoon dat de kwaliteit goed is en dat de foto niet wazig wordt bij het uploaden.
  • Stockfoto’s: kies je voor stockfoto’s? Ga dan naar gratis stockfotosites zoals Pexels of Pixbay om zeker te weten dat je de gekozen foto mag gebruiken. Om niet dezelfde foto te hebben als talloze anderen, gebruik specifiekere zoektermen zoals “minimalistisch groen bureau” of “zwart-wit skyline van NYC”.
  • Grafisch ontwerpplatforms: wil je een unieke LinkedIn-banner? Veel online ontwerptools zoals Canva bieden sjablonen aan die je eenvoudig kunt aanpassen met je eigen gegevens en afbeeldingen. Wist je trouwens dat Canva een module heeft waarmee je AI afbeeldingen kunt genereren? Super handig!

LinkedIn banners: extra tips!

Na het bekijken van talloze LinkedIn-profielen en het raadplegen van HR-specialisten en grafisch ontwerpers, heb ik enkele algemene tips en valkuilen op een rijtje gezet voor het kiezen van een banner.

Do’s:

  • Toon je contactgegevens en specialisatie: door je professionele contactinformatie en specialisatie duidelijk op je LinkedIn-banner te plaatsen, kunnen potentiΓ«le klanten of recruiters je snel en gemakkelijk benaderen.
  • Zorg voor een match met je profielfoto: of je nu bij het kleurenschema blijft of de algehele uitstraling, kies een banner die bij je profielfoto past en toch je persoonlijke stijl uitstraalt. Zo creΓ«er je een samenhangend ontwerp en laat je zien dat je erover nagedacht hebt.
  • Vernieuw regelmatig: je kunt je LinkedIn-banner aanpassen om nieuwe projecten te promoten, nieuwe producten aan te kondigen of gewoon met de seizoenen mee te gaan. Als je het actueel houdt, laat je zien dat je actief aan je profiel werkt. Dit is vooral waardevol om je persoonlijke merk of bedrijf te promoten.

Dont’s:

  • Gebruik geen wazige afbeelding: een wazige afbeelding kan de indruk wekken dat je geen oog voor detail hebt.
  • Blijf niet bij de standaardinstelling: zelfs een eenvoudige achtergrond kan je profiel al laten opvallen.
  • Kies niet zomaar een afbeelding van Google: je kunt te maken krijgen met auteursrechtelijke problemen als je zomaar een foto van Google haalt.

LinkedIn-banners zijn een uitstekende manier om te laten zien wie je bent en verbinding te maken met anderen. Dat is toch waar LinkedIn om draait? Begin met je doelen in gedachten en blijf trouw aan je waarden.

Andere LinkedIn afmetingen ontdek je hier.

5/5 - (3 votes)

Leave a Comment