Iemand blokkeren of deblokkeren op LinkedIn? Dat doe je zo!

Heb je een nare ervaring gehad met iemand op LinkedIn en wil je die persoon blokkeren (of deblokkeren)? Dan kan dat. Jij kiest namelijk zelf wie je toevoegt aan je netwerk en wie je updates kan bekijken. In dit artikel leg ik uit hoe je dat precies doet!

Waarom iemand blokkeren?

Waarom zou je in godsnaam iemand blokkeren op LinkedIn? Wel, daar bestaan heel uiteenlopende redenen voor:

  • Je hebt een aanvaring gekregen met iemand op een bericht (en je hebt het niet kunnen uitklaren).
  • Iemand brengt schade toe aan je imago.
  • Iemand mag niet weten waar je aan de slag bent gegaan omdat het gevoelig ligt (ex-collega’s bijvoorbeeld).
  • Je hebt een negatieve ervaring gehad met een recruiter.
  • Iemand komt te spammy over.

Iemand blokkeren (persoon)

Wens je iemand te blokkeren op LinkedIn? Dan volg je best even onderstaande stappen! Om dit te illustreren heb ik gebruik gemaakt van den dummy account.

Login op LinkedIn en ga naar het profiel van de persoon die je wil blokkeren. Klik op de knop Meer en vervolgens op Melden / blokkeren.

Iemand blokkeren op LinkedIn is niet moeilijk.

LinkedIn geeft je nu de mogelijkheid: wens je iemand te blokkeren of te melden? Klik op Blokkeren.

melden of blokkeren

Voor het geval dat je nog twijfelt vraagt LinkedIn nog eens of je 100% zeker bent dat je die persoon wil blokkeren: klik hier opnieuw op Blokkeren (sorry Dummy!).

blokkeren 1

Je hebt nu iemand geblokkeerd op LinkedIn!

Iemand deblokkeren (persoon)

Klik rechtsboven op het pijltje onder je profielfoto en kies voor instellingen en privacy.

iemand deblokkeren op linkedin

Nu kom je in een omgeving terecht waar je allerhande zaken kunt aanpassen / instellen. Normaal zit je direct goed op het tabblad Privacy. Aan de linker kant van je scherm zie je een subnavigatie, klik op Blokkeren en verbergen.

Klik vervolgens in de sectie Blokkeren en verbergen op Blokkeren.

iemand deblokkeren op linkedin 2

Klik nu op Deblokkeren om de persoon… te deblokkeren.

gedeblokkeerde persoon

Heb je nog vragen over het blokkeren of deblokkeren van natuurlijke personen? Laat het me dan weten onderaan in de comments! Weet wel, als je iemand geblokkeerd hebt, dan kun je diens profiel niet meer anoniem bekijken op LinkedIn.

Iemand niet meer volgen (het alternatief)

Iemand blokkeren is een zeer drastische actie die je onderneemt. Iets minder drastisch is iemand niet meer volgen. De connectie wordt behouden maar je zal geen bijdragen meer te zien krijgen van die persoon.

Dit kun je op een gelijkaardige manier instellen (of uitschakelen). Ga naar het profiel van de persoon die je niet meer wenst te volgen, klik op Meer en selecteer Niet meer volgen. Wens je dit ongedaan te maken? Dan kan dit via Instellingen en privacy en vervolgens onder Blokkeren en verbergen.

Wat met bedrijfspagina’s?

Het is tot op vandaag niet mogelijk om LinkedIn gebruikers te blokkeren via je bedrijfspagina. Concurrenten kunnen dus zomaar zien wat je post, wees daar dus voorzichtig in. Alles wat je als bedrijf op LinkedIn post, is zichtbaar voor iedereen.

Nog vragen of opmerkingen?

Heb je nog specifieke vragen of opmerkingen over dit onderwerp? Laat het dan zeker weten in de reacties of stuur me een mailtje. Wist je dat we ook een artikel geschreven hebben met tips om je LinkedIn profiel te verbeteren?

5 thoughts on “Iemand blokkeren of deblokkeren op LinkedIn? Dat doe je zo!”

  1. Het is ronduit belachelijk dat er geen mogelijkheid is om bedrijven te kunnen blokkeren.
    Vind dat schending van privacy, ga dat zeker onder aandacht van mijn juristen brengen en daar de juiste instanties over aan te spreken.

    Beantwoorden
  2. Hoe kan je iemand blokkeren die mij als eerste al heeft geblokkeerd? Zodra die persoon mij deblokkeert kan hij mijn profiel weer zien en dat wil ik niet. Ik zou hem van mijn kant definitief willen kunnen blokkeren.

    Beantwoorden

Leave a Comment