Een CV maken vanuit je LinkedIn profiel, dat doe je zo!

Een goed CV of Curriculum Vitae is cruciaal als je op zoek gaat naar een nieuwe job. Je kan het vergelijk met je visitekaartje. Het omvat alle professionele informatie die een potentiële werkgever over je wil weten. In dit artikel leggen we uit hoe je een CV kan maken vanuit je LinkedIn profiel. Het is zeer eenvoudig!

Een nieuwe uitdaging

Wanneer je plots een nieuwe vacature ontdekt die perfect aansluit bij je capaciteiten en ambities, dan moet je soms snel handelen. Een CV updaten kan dan een zeer tijdrovend proces zijn. Zijn je contact gegevens nog correct? Heb je nieuwe opleidingen gevolgd? Heb je je laatste werkervaringen toegevoegd? Als je LinkedIn profiel up-to-date is, kan je het gewoon exporteren naar een pdf en heb je een mooi CV.  

Is je profiel nog niet 100% up-to-date? Pas het dan aan met behulp van deze 16 LinkedIn tips om je profiel te verbeteren

CV maken vanuit LinkedIn profiel

Zoals we eerder al aanhaalden, is het zeer eenvoudig om een CV te maken vanuit je LinkedIn profiel. Dit proces leggen we uit aan de hand van onderstaande stappen:

 1. Ga naar je LinkedIn profiel.
 2. Klik in de rechtsboven op je profielfoto.
 3. Selecteer vervolgens Profiel Weergeven.
Ga naar je LinkedIn profiel en klik op profiel weergeven?
 1. Klik bovenaan je profiel op de knop Meer.
 2. Druk vervolgens op Opslaan als PDF.
 3. Je CV zal nu vanuit LinkedIn aangemaakt worden in de vorm van een PDF-document. Dit kan je terugvinden in je map met downloads.
CV maken of exporteren vanuit je LinkedIn profiel.

Het eindresultaat van je CV

Nadat je bovenstaande stappen hebt doorlopen, ontvang je een PDF-document, je Curriculum Vitae. Dit document is zeer compleet en omvat deze onderdelen:

 • Naam
 • Contactgegevens
 • Top skills
 • Taalkennis
 • Behaalde certificaten
 • Enkele publicaties
 • Een korte samenvatting (die je zelf ingegeven hebt in het platform)
 • Werkervaringen
 • Opleidingen

Je CV zal geen foto bevatten. Ontdek hier de LinkedIn afmetingen voor 2020.

Belangrijk om weten is dat anderen ook je CV kunnen downloaden of exporteren vanuit LinkedIn. Zorg er steeds voor dat je profiel zo compleet mogelijk is. 

Personaliseer verder

Wil je nog een stapje verder gaan met je CV? Dan kan je met behulp van Ceev, een online tool dat je LinkedIn profiel in een handomdraai omtovert tot een prachtig CV. Het tool is zeer intuïtief en gebruiksvriendelijk.

Nog vragen of opmerkingen? Laat het ons dan gerust weten in de comments.

5/5 - (6 votes)

Leave a Comment