Zo richt je een moderne keuken in

De keuken is een van de belangrijkste vertrekken van een woning. Eten wordt door veel Belgen toch wel als een belangrijk moment van de dag beschouwd, ook voor sociale momenten. Je brengt dan ook dagelijks veel tijd door in de keuken om eten te maken voor jou en je gezin of huisgenoten. Zorg dan ook dat deze keuken helemaal naar jouw zin is ingericht.

De moderne keuken

Laat je binnenkort je keuken verbouwen of een nieuwe keuken plaatsen dan heb je je vast al wel eens afgevraagd hoe een moderne keuken tegenwoordig ingericht wordt en wat je beslist wel en niet wilt hebben. Deels hangt dat natuurlijk af van je smaak, voorkeuren en je kookstijl, maar er zijn toch wel een aantal zaken die in elke keuken op orde moeten zijn om er een goede maaltijd op een veilige manier klaar te maken. Een van die zaken is de elektriciteit.

Elektra in de keuken

Stroomvoorziening in de keuken is natuurlijk, net als water, essentieel. Zonder stroom in de keuken ben je terug in de tijd van de Flinstones en dat wil je natuurlijk niet. Bij de aanleg van een keuken wordt er dan ook altijd goed gelet op de stroomvoorziening. Op welke plekken moet er stroom beschikbaar zijn? Natuurlijk voor inbouwapparatuur zoals een vaatwasser, oven en koelkast. En het betreffende stopcontact mag niet te ver van het apparaat verwijderd zijn want de kabels mogen in verband met veiligheid vaak niet langer dan een meter zijn. Waar echter vaak te weinig aandacht voor is, zijn de zichtbare stopcontacten die je gebruikt voor steeds wisselende apparaten zoals een staafmixer, koffiezetapparaat of waterkoker.

Stopcontact voor de keuken

Zulke losse stopcontacten kun je aanleggen in de vorm van wandcontactdozen, maar je kunt ze ook als stopcontact voor het keukenblad integreren. Naast klassieke stopcontacten zijn deze er – als je dan toch modern wilt zijn – tegenwoordig ook met usb contacten, of een combi van usb en elektra. Het voordeel zo’n geΓ―ntegreerd elektrablok is natuurlijk dat je de elektrapunten mooi kunt wegwerken binnen je keuken, terwijl ze toch handig bij de hand zijn als je ze nodig hebt. Kies je daarbij ook nog voor de usb variant dan kun je ook je smartphone of bijvoorbeeld je mp4-speler aansluiten om tijdens het koken muziek te luisteren of een belletje te doen.

Gadgets voor in de keuken

Je kunt het zo gek niet verzinnen of het komt tegenwoordig wel voor in keukens. Een tv-scherm was al langer een hippe verschijning in de keuken. Zo kon je terwijl je staat te koken toch naar je favoriete praatprogramma, sportwedstrijd of film kijken. Tegenwoordig vind je echter nog een heleboel meer gadgets in de moderne keuken die het koken moeten vergemakkelijken of veraangenamen of die het vooral gezellig moeten maken in de keuken. De beroemde Quooker, die onmiddellijk kokend water uit de kraan laat komen is daar natuurlijk een bekend voorbeeld van. Het is alleen nog wachten op een robot voor particulieren, die de pannen, borden en bestek naar de tafel brengt zodat je dat zelf niet meer hoeft te doen. Of die misschien zelfs het koken voor zijn rekening neemt. Diverse restaurants hebben al zo’n handig hulpje dat nooit moe wordt!

5/5 - (3 votes)

Leave a Comment