Hoe krijg je Facebook weer in het Nederlands? Zo doe je dat!

In dit artikel leggen we je uit hoe je Facebook weer in het Nederlands krijgt. Wanneer je een Facebook-account aanmaakt, dan wordt Facebook weergegeven in dezelfde taal als die je hebt gekozen in de taalinstellingen van je apparaat (computer, smartphone, tablet). Staan deze instellingen ineens op het Engels, dan zal je Facebook-account ook in het Engels staan. Gelukkig, is dit iets wat je eenvoudig kan aanpassen.

Optie 1: verander de taalinstellingen in het Facebook account

Dit is de beste en meest accurate oplossing om Facebook weer in het Nederlands te krijgen.

 • Klik in de rechterbovenhoek op het pijltje pijltje en selecteer Instellingen.
 • Klik in de linkerkolom op Taal en regio.
 • Ga naar Facebook-taal en klik vervolgens op Bewerken.
 • Selecteer Nederlands in het dropdown menu.
 • Klik op Wijzigingen opslaan. Je Facebook-account zou terug in het Nederlands moeten staan nu.
Hoe krijg je Facebook weer in het Nederlands?
Hoe krijg je Facebook weer in het Nederlands?
Facebook boek voor dummies
Meer leren over Facebook?

Zou je graag wat handiger worden met Facebook? Lees dan zeker eens het Facebook boek voor dummies. We hebben ook een overzicht gemaakt van alle Facebook boeken die we aanbevelen.

Optie 2: surf naar de Nederlandstalige versie van Facebook

Surf rechtstreeks naar https://nl-nl.facebook.com en log daar in. Dat is de Nederlandstalige versie van Facebook.

Nog steeds problemen

Heb je na het uitvoeren van één van bovenstaande opties nog steeds problemen met het aanpassen van de taal naar het Nederlands, laat dan gerust een berichtje achter en dan kunnen we dit samen even bekijken.

Het Facebook Helpcentrum en de Support-inbox.
Het Facebook Helpcentrum en de Support-inbox.

Daarnaast kun je altijd eens het officiΓ«le Helpcentrum van Facebook raadplegen. Daar kan je zoeken naar een antwoord in de zoekbalk en/of iemand van Facebook contacteren. Hun antwoord zal vervolgens verschijnen in de Support-inbox.

4.7/5 - (7 votes)

7 thoughts on “Hoe krijg je Facebook weer in het Nederlands? Zo doe je dat!”

  • Dag Erik, wat vervelend! Ik zou dit proberen oplossen via de desktop versie van Facebook. Op je PC kun je eenvoudig de pagina vertalen naar het Nederlands (als je Google Chrome gebruikt). Eens je de pagina vertaald hebt, moet je in staat zijn om te navigeren naar de Facebook instellingen. Daar kan je vervolgens de taal terug wijzigen naar het Nederlands. Hopelijk lukt het zo?

   Beantwoorden
 1. Goedemorgen,

  Wanneer ik Facebook via de app opstart, staan tekstjes als ‘Vind ik leuk’, ‘Opmerking plaatsen’ en ‘Verzenden’ soms in het Engels. De taalinstelling staat echter op Nederlands. Wanneer ik dan afsluit en opnieuw opstart staat alles weer in het Nederlands.
  Is hier iets aan te doen?

  Mvg.,
  Kees Nieuwland

  Beantwoorden
 2. Goedemiddag, Ik heb een problem op mijn telefoon met Facebook, er stat we ondervinden momenteel problemen bij het instellen van Facebook in het Nederlands.Je kunt het opnieuw proberen of FB. in het Engels(VS)gebruiken. Is hier iets aan te doen? Mvg, Mirjana Juresic

  Beantwoorden
  • Kun je de app even volledig afsluiten en/of opnieuw installeren? Indien dit niet werkt, kun je eens proberen om de taal opnieuw in te stellen via je computer of pc. Hopelijk ben je hiermee geholpen!

   Beantwoorden
 3. Goedemorgen,
  Als ik via Google zoek op mijn Facebook naam, zie ik dat voor de URL ar-ar staat. (ar-ar Facebook.com) Dat is vast Arabisch.
  Hoe krijg ik dit in het Nederlands??
  Groet, Henderina

  Beantwoorden

Leave a Comment