Auto van de zaak voor je digitale marketingbureau? 4 tips!

Als zelfstandig ondernemer met een digitaal marketingbureau, is het normaal om een auto voor je bedrijf te hebben. Je zult namelijk vaak met de auto onderweg zijn, zelfs in een klein land zoals Nederland. Maar hoe kun je de auto betalen en welke moet je kiezen? Hier zijn 3 tips waar je op moet letten als je een auto voor je bedrijf wilt kopen.

Sluit zelf een verzekering af

Als je een auto voor je bedrijf koopt, moet je zelf een verzekering regelen. Het is belangrijk om goed te kijken welke verzekering het beste voor jou is. Het kan even wat tijd kosten, maar het kan je veel geld besparen. Als je een leaseauto hebt, hoef je meestal geen aparte verzekering te regelen omdat die al in het leasecontract zit. Maar pas op, je bouwt dan geen schadevrije jaren op. Als je weinig schade hebt omdat je voorzichtig rijdt, kun je proberen een leasecontract zonder verzekering af te sluiten. Dan kun je zelf een verzekering zoeken die bij jou past en vaak goedkoper is. En tijdens de leaseperiode bouw je dan ook schadevrije jaren op.

Kies een representatieve auto

Het is heel belangrijk om een auto te kiezen waarmee je er professioneel uitziet als je bij klanten aankomt. Of je nu een auto wilt kopen of leasen, de keuze van de auto heeft invloed op hoe mensen jou en je bedrijf zien. Je moet ook altijd je auto wassen om deze professionele uitstraling te behouden. Als je een sportieve en moderne uitstraling wilt, kun je bijvoorbeeld een snelle hatchback kiezen. Een elegante sedan straalt meer klasse en luxe uit. Als je betrouwbaarheid en degelijkheid wilt uitstralen, is een stationwagen misschien een betere keuze. Onthoud wel dat dit maar een paar voorbeelden zijn, want zelfs een sedan kan als betrouwbaar gezien worden. Uiteindelijk bepaal jij hoe je overkomt, maar de auto waarin je rijdt heeft zeker invloed op de eerste indruk die je maakt.

Houd rekening met prive gebruik

Denk eraan dat je de auto ook privé zult gebruiken. Als je een ondernemer bent en een gezin hebt met drie jonge tieners, is een sedan niet altijd handig. Ook al breng je veel tijd in de auto door voor werk, je wilt ook samen met je gezin op vakantie kunnen gaan of je tiener en zijn/haar teamgenoten naar een uitwedstrijd kunnen rijden op zaterdagochtend. Kijk dus niet alleen naar het uiterlijk en de leuke extra’s van een nieuwe auto, maar kies een zakelijke auto die ook geschikt is voor privégebruik.

5/5 - (4 votes)

Leave a Comment